Tietoa vanhemmille

Lastenkirkko tuo iloa perheille ja tukee lapsen hyvää elämää. Lastenkirkon sisällöt on suunniteltu erityisesti 3–8-vuotiaille. Lastenkirkko rohkaisee toimimaan, ilmaisemaan tunteita, olemaan kaveri, hiljentymään, kyselemään ja tutkimaan elämän ilmiöitä maan ja taivaan väliltä. Lastenkirkko on turvallisesti kristillinen. Lastenkirkko-mediaa julkaisee Lasten ja nuorten keskus ry, joka on Suomen ev. lut. seurakuntien palvelujärjestö.

KOULUUN!

Uuden alku on jännittävää lapselle ja koko perheelle. Lastenkirkossa on mukava juttuja koulunsa aloittavalle. 

PYHÄKOULU ON LASTEN VALTAKUNTA!

Olisiko aika päivittää mielikuva pyhäkoulusta? Pyhäkoulu on lasten valtakuntaa ja heidän oma jumalanpalveluksensa. 

Mediavinkki vanhemmille

Lapset saattavat olla hyvin innoissaan digitaalisista leikeistään ja se on hyvä juttu. Leikin virta saa viedä mennessään mobiililaitteen äärellä siinä missä hiekkalaatikollakin. Lapsi tarvitsee aikuista mukaan kivojen digisisältöjen löytämiseen. Lapsi tarvitsee aikuista myös pitämään yllä tasapainoa. Turvallinen läheisyys, juttelu, uni, terveellinen ruoka ja liikunta ovat välttämätön osa pienen päivää. Medialla kuten lukemisella, musiikin kuuntelulla, peleillä ja videoiden katselulla on oma aikansa vuorokaudessa. 30 minuuttia digipeliaikaa on riittävä alle kouluikäiselle.

Lasten mediankäytöstä löytyy hyvää tietoa esim. näiltä sivuilta:

Mannerheimin lastensuojeluliitto

Mediakasvatusseura

Mediametka

Lapsiasiavaltuutettu

 

Kirkko tukee vanhemmuutta

Oma seurakunta

Tunnetko jo seurakuntasi tarjonnan vanhemmille ja perheille? Useimmat seurakunnat tarjoavat perheille toimintaa ja kohtaamispaikkoja arjen keskelle. Samalla kun lapset leikkivät, ehtivät vanhemmat jutella elämän iloista ja suruista. Työntekijät ovat saaneet koulutusta myös vaikeampien tilanteiden käsittelemiseen. Kaikenlaiset perheet ovat tervetulleita esimerkiksi perhekerhoihin, muskareihin, messuihin ja perheiden talojen toimintaan. Löydät tietoa oman seurakuntasi toiminnasta mm. sen nettisivuilta. Jos et tiedä seurakuntaasi, voit selvittää sen seurakuntahausta. Osassa seurakunnista on tarjolla myös erityisesti yksinhuoltajien tueksi kehitettyä Lapsiarkki-toimintaa.

Seurakuntahaku-sivulle

Perheneuvonta

Kun perheen ihmissuhteissa tai parisuhteessa on vaikeuksia tai esimerkiksi kuormittavaa riitelyä, voit ottaa yhteyttä kirkon perheneuvontaan. Kirkolla on perheasiain neuvottelukeskuksia 41 paikkakunnalla ympäri Suomen. Niissä työskentelee noin 180 koulutettua perheneuvojaa. Palvelu on maksutonta ja kaikille avointa. Perheneuvonta tarjoaa myös esimerkiksi parisuhde- ja eroryhmiä. Löydät yhteystiedot lähimpään perheasian neuvottelukeskukseen täältä:

Perheneuvonta-sivulle

Rakkausklinikka

Rakkausklinikalla Suomen evankelis-luterilaisen kirkon perheneuvojat tarjoavat apua parisuhdetta koskeviin kysymyksiin ja ongelmiin. Voit lähettää Rakkausklinikalle anonyymisti parisuhdetta koskevia kysymyksiä, joihin kirkon asiantuntijat vastaavat.

Rakkausklinikka-sivulle

Rakkauden ammattilaiset

Samalla sivustolla kirkon perheneuvojat bloggaavat palvelussa. Voit seurata blogeja ja Rakkausklinikkaa myös Facebookissa ja Instagramissa.

Rakkauden ammattilaiset -sivulle