Uusi on innostavaa ja jännittävää.

Elokuussa alkavat monet uudet asiat. Koulun aloittaminen varsinkin on jännittävää ja innostavaa niin ekaluokkalaisille kuin vanhemmille ja muillekin lapsen läheisille. Rukous auttaa jännittävissä hetkissä. Tärkeää on myös huomata, että ympärillä on paljon hyviä ihmisiä, jotka ovat valmiita tukemaan niin lapsia kuin vanhempiakin. Jos on yksinäinen olo, voi olla yhteydessä seurakunnan varhaiskasvatukseen ja kysyä, mitä yhdessäolon mahdollisuuksia on tarjolla. 

Enkeli ja teksti Siunausta koulutielle

Jumala, siunaa kotia.

Siunaa minua, kun laitan repun selkääni.

Siunaa koulumatka.

Siunaa niitä, jotka tapaan matkalla. 

Auta meitä olemaan hyviä kavereita.

Siunaa koulu ja opettaja.

Kiitos, että saan oppia uutta.

Aamen.

Repussa ripaus rohkeutta -laulusta hyvää mieltä jännittäviin valmisteluihin

Uuden alkaessa rukous tuo rohkeutta.

Tässä rukous, jonka voi rukoilla liikkuen yksin, perheen kanssa tai porukassa.

[kävele paikoillasi] Jalat nousee, kädet heiluu, vauhti on juuri sopiva. Maisemat on mahtavat.
[tähystele kuin tutkimusmatkalla] Seikkailu voi alkaa. 
Voit huokaista ihastuksesta – AAAH!                                                                                                          [laita kämmenet yhteen pääsi päällä kuin lahjapaketin rusetti]                                                              Tämä päivä on ihan lahja 
[tee x-hyppy] Olen iloinen!
[Laita kädet ristissä takaraivolle. Paina kyynärpäitä ja päätä taaksepäin.
Vähän lisää niin, että ajatuksetkin venyvät.]
Käy läpi se, mitä kaikkea voit vielä oppia;
mitä kaikkea annettavaa sinulla on toisille.
[Siirrä kädet sydämesi päälle. Anna hengityksesi tasaantua.]                                                                          Luota – ei ole hätää. Et ole yksin. Jumala kulkee kanssasi.
[Nosta jalka ja pyöritä nilkkaa, laita kädet samalla puuskaan.]
Tällä jalalle astut rohkeasti 
[Vaihda jalkaa. Pyöritä nilkkaa,]
Tällä jalalla astut rohkeasti puolustamaan heikompia.
[Ojenna kädet ja laita ne ristiin.]
Muista, että nöyryyttäkin tarvitaan.
[Käännä ristityt kämmenet ulospäin.] On viisasta asettaa rajat.
[Kurota sivuille, käännä vartaloa: leivitä itsesi mahdollisimman suureksi.]                                                              Sinä ansaitset tilan kasvaa omana itsenäsi.
Sinä olet vapaa! [tee vapaasti liike, joka sinusta kuvaa vapautta]
[Nosta kädet siunaavaan asentoon] Siunaus on mukanasi.
[tee X-hyppy] Aamen

 

Tulosta lukujärjestys

Tulosta Lastenkirkon koulutehtäviä

Tutkimuspartio -tehtävät Uusi alkaa 

Päkän posti – uusi alkaa


Tutkimuspartion kuvat

Kuvat nimilaatoilla (PNG ja PDF muodoissa)

PDF_kaikki_A4_stanssit_nimilaatta

PNG 

Klikkaa kuvaa hiiren oikealla painikkeella ja Tallenna kuva

Yksittäiset kuvat PNG

Väritä kaveri

Tuuli

Tutkimuspartion Tuuli on herkkä haaveilija, joka haluaisi isona taitelijaksi tai tanssijaksi. Hän tuntee usein olevansa erilainen kuin muut. Hän pitää kaikesta kauniista ja erikoisesta. Kun asiat menevät huonosti Tuuli osaa lohduttaa ja ilahduttaa. Hän toivoo, että kaikki olisivat ystävällisiä toisilleen.  

Toivo

Toivo on hiljainen pohdiskelija, joka haluaa ymmärtää ja oppia uutta. Hän tuntee itsensä usein hajamieliseksi. Toivon päässä surraa niin monta suurta asiaa. Toivo tykkää olla myös yksin. Silloin on tilaa ajatella. Kun menee huonosti,  Toivo suosittelee ottamaan ihan vaan rauhallisesti. Huomenna kaikki on varmaan jo paremmin. 

Toimi

Tutkimuspartion Toimi on rohkea tyttö, joka uskaltaa kokeilla jännittäviä asioita ensimmäisenä. Hän tuntee itsensä vahvaksi ja osaavaksi ja siksi hän tykkääkin olla usein leikin johtajana.  Jos asiat menevat huonosti, Toimi keksii uusia juttuja, jotta hankalat asiat saataisiin ratkaistua. Hän toivoo, että muutkin innostuisivat ja tulisivat mukaan. 

Taito

Taito tykkää tutkia, selvittää kysymyksiä ja laittaa asioita järjestykseen. Hän tuntee itsensä usein aika viisaaksi. Hänesta on kiva kertoa toisillekin, mikä on tärkeää ja miten asiat on. Kun menee huonosti, Taito osaa selvittää ongelmat. Taito toivoo, että häneen luotettaisiin.

Ilona

Minä olen Ilona. Tykkään ratkoa pulmia. Siksi käyn paljon kirjastossa ja luen. Välillä kirjoitan myös itse ja piirrän, että ymmärtäisin asian vielä paremmin. Ainoa, mikä puuttuu, on hyvä ystävä. Minua pidetään vähän kummallisena. Kun pitää osata tai tietää, minua kyllä tarvitaan, mutta toivoisin, että minut pyydettäisiin muutenkin mukaan.

Onni

Minä olen Onni. Tykkään katsella rauhassa ennen kuin menen mukaan. Isona minusta tulee terapeutti niin kuin äidistä. Äiti kuuntelee toisia ihmisiä ja auttaa niitä. Kun mulla on jotain vialla, puhun siitä äidille. Äiti on opettanut, että puhumalla asiat ratkeaa.

Pilvi

Minä olen Pilvi. Tykkään seikkailla metsässä. Senhän kuulee jo nimestä. Isona minusta tulee retkeilijä tai eläinlääkäri tai kirjailija. Kirjailijana kirjoitan seikkailutarinoita. Kun mulla on paha mieli, menen metsään leikkimään mielikuvitusjuttuja. Oravat ja jänikset on mun ystäviä.

Reipas

Minun nimeni on Reipas. Saan helposti kaverit kokoon, jos vaikka päätetään pelata. Tykkään, kun tapahtuu. Minulla on paljon harrastuksia, mutta jalkapallo on niistä paras. Olen aika suosittu, vaikka itse sanonkin. Huonona päivänä ajattelen, että nyt ei luovuteta, nyt taistellaan pallo takaisin. Mulla on paljon rakkaita ihmisiä. Tykkään ajatella niitä.

Värityskuvat kaikista tutkimuspartiolaisista (PDF)

SIUNAUS ROHKAISEE

Monessa seurakunnassa  järjestetään koulun aloittaville kirkkohetki, jossa lapset siunataan koulutielle. Kannattaa katsoa oman seurakunnan verkkosivuilta tarkemmat tiedot. Kirkossa lauletaan ja kuunnellaan kertomus. Sitten tullaan alttarille siunattavaksi tai voi istua omalla paikalla, jos haluaa. 

Hetkeen on mukava kutsua mukaan myös kummit ja isovanhemmat tai muita lapselle läheisiä ihmisiä

 
Materiaalin käyttöehto:Muuntelematta vapaasti käytettävissä ei-kaupalliseen käyttöön. Lisätietoja täältä