Uusi on innostavaa ja jännittävää.

Elokuussa alkavat monet uudet asiat. Koulun aloittaminen varsinkin on jännittävää ja innostavaa niin ekaluokkalaisille kuin vanhemmille ja muillekin lapsen läheisille. Rukous auttaa jännittävissä hetkissä. Tärkeää on myös huomata, että ympärillä on paljon hyviä ihmisiä, jotka ovat valmiita tukemaan niin lapsia kuin vanhempiakin. Jos on yksinäinen olo, voi olla yhteydessä seurakunnan varhaiskasvatukseen ja kysyä, mitä yhdessäolon mahdollisuuksia on tarjolla. 

Enkeli ja teksti Siunausta koulutielle

Jumala, siunaa kotia.

Siunaa minua, kun laitan repun selkääni.

Siunaa koulumatka.

Siunaa niitä, jotka tapaan matkalla. 

Auta meitä olemaan hyviä kavereita.

Siunaa koulu ja opettaja.

Kiitos, että saan oppia uutta.

Aamen.

Repussa ripaus rohkeutta -laulusta hyvää mieltä jännittäviin valmisteluihin

Tulosta Lastenkirkon koulutehtäviä

Tutkimuspartio -tehtävät Uusi alkaa 

Päkän posti – uusi alkaa

 

Väritä kaveri

Tuuli

Tutkimuspartion Tuuli on herkkä haaveilija, joka haluaisi isona taitelijaksi tai tanssijaksi. Hän tuntee usein olevansa erilainen kuin muut. Hän pitää kaikesta kauniista ja erikoisesta. Kun asiat menevät huonosti Tuuli osaa lohduttaa ja ilahduttaa. Hän toivoo, että kaikki olisivat ystävällisiä toisilleen.  

Toivo

Toivo on hiljainen pohdiskelija, joka haluaa ymmärtää ja oppia uutta. Hän tuntee itsensä usein hajamieliseksi. Toivon päässä surraa niin monta suurta asiaa. Toivo tykkää olla myös yksin. Silloin on tilaa ajatella. Kun menee huonosti,  Toivo suosittelee ottamaan ihan vaan rauhallisesti. Huomenna kaikki on varmaan jo paremmin. 

Toimi

Tutkimuspartion Toimi on rohkea tyttö, joka uskaltaa kokeilla jännittäviä asioita ensimmäisenä. Hän tuntee itsensä vahvaksi ja osaavaksi ja siksi hän tykkääkin olla usein leikin johtajana.  Jos asiat menevat huonosti, Toimi keksii uusia juttuja, jotta hankalat asiat saataisiin ratkaistua. Hän toivoo, että muutkin innostuisivat ja tulisivat mukaan. 

Taito

Taito tykkää tutkia, selvittää kysymyksiä ja laittaa asioita järjestykseen. Hän tuntee itsensä usein aika viisaaksi. Hänesta on kiva kertoa toisillekin, mikä on tärkeää ja miten asiat on. Kun menee huonosti, Taito osaa selvittää ongelmat. Taito toivoo, että häneen luotettaisiin.

SIUNAUS ROHKAISEE

Monessa seurakunnassa  järjestetään koulun aloittaville kirkkohetki, jossa lapset siunataan koulutielle. Kannattaa katsoa oman seurakunnan verkkosivuilta tarkemmat tiedot. Kirkossa lauletaan ja kuunnellaan kertomus. Sitten tullaan alttarille siunattavaksi tai voi istua omalla paikalla, jos haluaa. 

Hetkeen on mukava kutsua mukaan myös kummit ja isovanhemmat tai muita lapselle läheisiä ihmisiä