Keltaisella pohjalla teksti Pyhäkoulu on ihan lasten valtakunta. Mukana iloinen Päkä-lammas ja punainen aurinko

Pyhäkoulu on ihan lasten valtakunta.

Pyhäkoulussa leikitään ja ihmetellään

Pyhäkoulu rakentaa parhaimmillaan lasten perusturvallisuutta. Yhdessä jutteleminen ja ihmettely, leikki, lasten virret ja Raamatun kertomukset ovat monien sukupolvien ajan tarjonneet pohjan elämälle. 

Uudistunut pyhäkoulu luottaa lapseen. Joskus pyhäkoulu on mielletty tottelevaisten ja kilttien lasten paikaksi. Me haluamme kuitenkin yhdessä perheiden kanssa rakentaa pyhäkoulun, jossa lapset ja aikuiset yhdessä leikkien ja keskustellen ottavat selvää elämän tärkeimmistä asioista.

Pyhäkoulun kuuluu olla ihan lasten valtakunta, jossa leikki saa viedä mennessään. Leikkipaikasta tulee pyhäkoulu, kun siellä on tarjolla Raamatun kertomuksia, rukousta, virsiä ja taidetta, joka mahdollistaa lasten ajattelun ja kristillisen uskon ristiin pölytyksen.

Lasten valtakunnassa kaikki hyvin

Suomen ev. lut,. kirkon pyhäkoulut syntyvät seurakuntalaisten ja seurakuntien työntekijöiden yhteistyönä. Pyhäkoulu voi olla vapaaehtoisten tai työntekijöiden vastuulla. Vanhempien kannattaa ottaa yhteyttä vastuuhenkilöön ja jutella, miten pyhäkoulu on järjestetty. Jos seurakunnassa ei tällä hetkellä ole pyhäkoulua, sellaisen voi perustaa. Olisiko teillä tuttavaperheitä, joiden kanssa voisitte organisoida pyhäkoulun?

Pyhäkoulussa on tärkeintä rakastava ja lämmin suhtautuminen lapsiin ja heidän kysymyksiinsä. Tarvitaan myös turvallinen tila, jossa voi leikkiä. Pyhäkoulussa leikki voi lähteä liikkeelle kertomuksella Lapsen raamatusta. Lasten ja nuorten keskus julkaisee Pieni on Suurin -lehden liitteenä Päkän ja Pulmun vinkkejä, joiden pohjalta voi toteuttaa monipuolista ja innostavaa pyhäkoulutoimintaa.

Päkän posti -pyhäkoulu

Pyhäkoulu voi edetä vaikkapa näin.

Pääsiäisen ajan pyhäkouluja