Iltahetki Päkän ja Pulmun kanssa

Iltahetken tarinoita, rukouksia ja lauluja

Täältä voit kuunnella iltarukouksen, laulun tai kertomuksen. Tarinoiden kirjoittaja Monica Vikström-Jokela (Iltahetki, Lasten Keskus 2018).

Klikkaa kuvassa olevaa nuolta

Tarinat

Rukoukset

Laulut

YouTube

Iltahetki-soittolistalla on iltalauluja ja kertomuksia, jotka sopivat hyvin lapsille ennen nukkumaan menoa.

 Pääset soittolistaan kuvaa klikkamalla.

Aikuinen koskettaa lempeästi kahdella kämmenellä lapsen selkää

Vanhemmille iltahetken merkityksestä

Rauhallinen iltahetki ennen nukahtamista on lapselle tärkeä. Mieli saa tilaa lepoon. Uneen laskeudutaan kuin turvallisesta portista. Hyvässä iltahetkessä lapsi saa kokea vahvistavaa yhteyttä ja läheisyyttä. Sängyn vierelle rauhoittuvan aikuisen kanssa on hyvä kerrata päivän tapahtumia: kertoa huolet ja nostaa esiin ilon ja kiitollisuuden aiheet. Iltaisin toistuvasti lausutuista rukouksista ja lauletuista lauluista voi muodostua koko elämää kantava turva.

Päkän ja Pulmun iltahetki pitää sisällään kuunneltavia iltarukouksia, -lauluja ja -kertomuksia. Täällä myös katsoa videoita, joista saat vinkkejä rauhallisiin iltahetkiin. Löydät esimerkiksi ihania selkään käsillä piirrettäviä kertomuksia. Somessa jaettavista iltarukouskorteista löytyy sekä tuttuja että uusia rukouksia. Somessa lähetetty kortti voi olla turvaa tuova viesti kummilapselle tai jollekin muulle, jonka kanssa haluat jakaa iltarukouksen.

Rukouksessa on kyse yhteyden rakentamisesta ja ylläpitämisestä. Rukoillessamme olemme syvässä yhteydessä toisiimme, itseemme, luontoon ja Jumalaan. Rukoukseen ei aina tarvitse edes sanoja. Rukous on tila, jossa tunnistan hakeutuvani rakastavaan yhteyteen, kannattelen toisia ja toiset kannattelevat minua.

Toivotamme rauhallisia iltahetkiä Päkän ja Pulmun kanssa!