MIKÄ ON LASTENKIRKKO?

Lastenkirkko on Lasten ja nuorten keskuksen palvelu erityisesti 3-8 -vuotiaille lapsille. 

Lastenkirkon sivuilta löydät kivoja tehtäviä, videoita ja pelejä maailman ja uskonnon ihmettelyyn.

Jos käytät Lastenkirkkoa kotona, paina perheille.

Jos haluat tietää, mitä voisi käyttää seurakunnan toiminnassa, paina seurakunnille.

Jos haluat tietää, mikä toimisi kunnan varhaiskasvatuksessa tai koulussa, paina yhteistyö.

Lastenkirkko-mediaa julkaisee
Lasten ja nuorten keskus, joka 
on Suomen ev. lut. seurakuntien palvelujärjestö.
Lasten ja nuorten keskus logo

Tutustu Lastenkirkon hahmoihin

Päkä

Minä olen pieni lammas. Tunnen usein, että elämä on ihanaa! Tykkään olla yhdessä toisten kanssa.
Kun menee huonosti, laulan näin: Hyvä Paimen rakastaa pientä, pientä karitsaa. Hänen paimen olallaan suojan maailmassa saan.

Pulmu

Minä olen kyyhkynen. Tunnen usein, että pystyn ihmeisiin. Tykkään viedä ihmisille hyviä viestejä. Kun menee huonosti, kuljen lohduttamassa ja rohkaisemassa toisia.

Taito

Minä olen tutkija. Tykkään selvittää kysymyksiä ja laittaa asiat järjestykseen. Tunnen usein itseni aika viisaaksi. Tykkään kertoa myös muille, mikä on tärkeää ja miten asiat ovat. Kun menee huonosti, osaan selvittää ongelmat. Toivon, että minuun luotetaan.

Tuuli

Minä olen herkkä haaveilija. Haluaisin isona alkaa taiteilijaksi tai tanssijaksi. Tunnen usein olevani ihan erilainen kuin muut. Tykkään kaikesta kauniista ja erikoisesta. Kun menee huonosti, haluan muuttaa asiat paremmiksi lohduttamalla ja ilahduttamalla. Toivon, että kaikki olisivat ystävällisiä toisilleen.

Toivo

Minä olen hiljainen pohdiskelija. Haluan ymmärtää asiat ja oppia uutta. Tunnen usein itseni hajamieliseksi. Päässäni surraa niin monta suurta asiaa. Tykkään olla myös yksin. Silloin on tilaa ajatella. Kun menee huonosti, suosittelen, että otetaan nyt vaan ihan rauhallisesti. Huomenna kaikki on varmaan jo paremmin.

Ilona

Minä olen Ilona. Tykkään ratkoa pulmia. Siksi käyn paljon kirjastossa ja luen. Välillä kirjoitan myös itse ja piirrän, että ymmärtäisin asian vielä paremmin. Ainoa, mikä puuttuu, on hyvä ystävä. Minua pidetään vähän kummallisena. Kun pitää osata tai tietää, minua kyllä tarvitaan, mutta toivoisin, että minut pyydettäisiin muutenkin mukaan.

Onni

Minä olen Onni. Tykkään katsella rauhassa ennen kuin menen mukaan. Isona minusta tulee terapeutti niin kuin äidistä. Äiti kuuntelee toisia ihmisiä ja auttaa niitä. Kun mulla on jotain vialla, puhun siitä äidille. Äiti on opettanut, että puhumalla asiat ratkeaa.

Pilvi

Minä olen Pilvi. Tykkään seikkailla metsässä. Senhän kuulee jo nimestä. Isona minusta tulee retkeilijä tai eläinlääkäri tai kirjailija. Kirjailijana kirjoitan seikkailutarinoita. Kun mulla on paha mieli, menen metsään leikkimään mielikuvitusjuttuja. Oravat ja jänikset on mun ystäviä.

Toimi

Minä olen rohkea. Uskallan kokeilla jännittäviä asioita ensimmäisenä. Tunnen usein itseni vahvaksi ja osaavaksi. Tykkään olla leikin johtaja. Kun menee huonosti, haluan kokeilla uusia juttuja, jotta hankalat asiat saataisiin ratkaistua. Toivon, että muutkin innostuisivat.

Reipas

Minun nimeni on Reipas. Saan helposti kaverit kokoon, jos vaikka päätetään pelata. Tykkään, kun tapahtuu. Minulla on paljon harrastuksia, mutta jalkapallo on niistä paras. Olen aika suosittu, vaikka itse sanonkin. Huonona päivänä ajattelen, että nyt ei luovuteta, nyt taistellaan pallo takaisin. Mulla on paljon rakkaita ihmisiä. Tykkään ajatella niitä.

Kirkko

Minä olen Lastenkirkon kylän kirkko. Olen kaikkien yhteinen koti ja toivotan mielelläni tervetulleeksi kaikki, jotka saapuvat luokseni. Pulmu-kyyhky asuu minun kellotornissani!

Susi Sileä

Minä olen yksinäinen susi ja rakastan kavereita. Tunnen usein itseni vähän ulkopuoliseksi. Tykkään, kun minua ei pelätä. Parhaat kaverini Päkä ja Fransiskus eivät pelkää. Kun menee huonosti, olen sitä mieltä, että kaikki on ihan tavallista juuri näin. Yllätyn hyvästä hetkestä.

Tutustu Lastenkirkon tekijöihin

Pulmu istuu sohvalla. Päkän vieressä on pallo.

Päkän päivä -sovellus

Päkän päivä on 3–6-vuotiaille tehty mobiilipeli, jossa pieni lapsi saa harjoitella arjen taitoja, tutkia kodin tuttuja paikkoja ja pelata kivoja pikkupelejä Päkä-lampaan ja Pulmu-kyyhkyn kanssa. Pelin sisältö on kristillinen siten, että arjen taitoihin lasketaan mukaan myös rukous. Kumppanuuden korien näkökulmasta Päkän päivä kuuluu siis kolmanteen eli “Uskonnolliset tilaisuudet” koriin. koriin.