Piirustus auringosta, pilvistä, puusta ja kirkosta.

TIETOA VANHEMMILLE

viiva

Lastenkirkko tuo iloa ja tukee lapsen hyvää elämää. Se on suunniteltu erityisesti 3-8-vuotiaille. Lastenkirkko rohkaisee toimimaan, ilmaisemaan tunteita, olemaan kaveri, hiljentymään, kyselemään ja tutkimaan elämän ilmiöitä maan ja taivaan väliltä. Lastenkirkko on turvallisesti kristillinen. Lastenkirkko-mediaa julkaisee Lasten ja nuorten keskus ry, joka on Suomen ev. lut. seurakuntien palvelujärjestö.

Lastenkirkko pitää sisällään

Päkän Päivä -sovelluksen

Päkän päivä -sovellus tuo valoa 3-6-vuotiaiden elämään. Sovellus tukee turvallisuuden tunteen ja arjen taitojen kehittymistä. Sovellus on saatavilla Android-laitteille täältä ja iOS-laitteille täältä.

Youtube-kanavan

Lastenkirkon YouTube-kanavalta löytyy valtavasti kivoja videoita pienille lapsille: laulua, leikkiä, musiikkia, liikuntaa, tarinoita, askarteluvinkkejä ja kokonaisia kerho- ja muskarituokioita ja kirkkohetkiä. Ohjelmia tuottaa sekä Lastenkirkon toimitus, että useat seurakunnat eri puolilta Suomea. Saatatte löytää kanavalta myös oman seurakuntanne soittolistan.

Kannattaa ottaa huomioon, että Youtuben kautta katsoessa lapselle saatetaan tarjota mitä tahansa Youtubessa olevaa sisältöä. Lastenkirkko.fi sivuston ohjelmapaikoilta ei ole pääsyä muihin sisältöihin.

Lastenkirkko.fi -sivuston

Lastenkirkko-sivustolla on pelejä, joita lapset ja vanhemmat voivat käyttää yhdessä. Voit laittaa verkkosivuston helposti saataville mobiililaitteeseen.

MEDIAVINKKI VANHEMMILLE

Lapset saattavat olla hyvin innoissaan digitaalisista leikeistään ja se on hyvä juttu. Leikin virta saa viedä mennessään mobiililaitteen äärellä siinä missä hiekkalaatikollakin. Lapsi tarvitsee aikuista mukaan kivojen digisisältöjen löytämiseen. Lapsi tarvitsee aikuista myös pitämään yllä tasapainoa. Turvallinen läheisyys, juttelu, uni, terveellinen ruoka ja liikunta ovat välttämätön osa pienen päivää. Medialla kuten lukemisella, musiikin kuuntelulla, peleillä ja videoiden katselulla on oma aikansa vuorokaudessa. 30 minuuttia digipeliaikaa on riittävä alle kouluikäiselle.

Lasten mediankäytöstä löytyy hyvää tietoa esim. näiltä sivuilta:

MLL:n sivut Mediakasvatusseura Mediametka Lapsiasiavaltuutettu

Kirkko tukee vanhemmuutta

Tunnetko jo seurakuntasi tarjonnan vanhemmille ja perheille? Useimmat seurakunnat tarjoavat perheille toimintaa ja kohtaamispaikkoja arjen keskelle. Samalla kun lapset leikkivät, ehtivät vanhemmat jutella elämän iloista ja suruista. Työntekijät ovat saaneet koulutusta myös vaikeampien tilanteiden käsittelemiseen. Kaikenlaiset perheet ovat tervetulleita esimerkiksi perhekerhoihin, muskareihin, messuihin ja perheiden talojen toimintaan. Löydät tietoa oman seurakuntasi toiminnasta mm. sen nettisivuilta. Jos et tiedä seurakuntaasi, voit selvittää sen seurakuntahausta. Osassa seurakunnista on tarjolla myös erityisesti yksinhuoltajien tueksi kehitettyä Lapsiarkki- toimintaa.

Seurakuntahaku

Kun perheen ihmissuhteissa tai parisuhteessa on vaikeuksia tai esimerkiksi kuormittavaa riitelyä, voit ottaa yhteyttä kirkon perheneuvontaan. Kirkolla on perheasiain neuvottelukeskuksia 41 paikkakunnalla ympäri Suomen. Niissä työskentelee noin 180 koulutettua perheneuvojaa. Palvelu on maksutonta ja kaikille avointa. Perheneuvonta tarjoaa myös esimerkiksi parisuhde- ja eroryhmiä. Löydät yhteystiedot lähimpään perheasian neuvottelukeskukseen täältä:

Perheneuvonta

Rakkausklinikalla Suomen evankelis-luterilaisen kirkon perheneuvojat tarjoavat apua parisuhdetta koskeviin kysymyksiin ja ongelmiin. Voit lähettää Rakkausklinikalle anonyymisti parisuhdetta koskevia kysymyksiä, joihin kirkon asiantuntijat vastaavat.

RAKKAUSKLINIKKA

Samalla sivustolla kirkon perheneuvojat bloggaavat palvelussa. Voit seurata blogeja ja rakkausklinikkaa myös facebookissa ja instagramissa.

RAKKAUDEN AMMATTILAISET