Tule virpomaan kotikirkkoon

Seurakunnissa järjestetään palmusunnuntaina tapahtumia, joissa voi tulla virpomaan tai virvottavaksi. Ensi vuoden tapahtumista tulee tietoa tänne.

VIRPOMINEN ON HYVÄN TOIVOTTAMISTA

Yllä Anna-Mari Kaskisen kirjoittamia loruja, jotka voi laulaa Tuiki tuiki tähtönen laulun sävelmällä.

Virpominen on hyvän toivottamista pääsiäisen aikaan. Se liittyy Raamatun kertomukseen Jeesuksen saapumisesta Jerusalemiin ennen pääsiäisjuhlaa, joka huipensi hänen tehtävänsä maailmassa. Palmusunnuntain evankeliumissa ihmiset toivottavat Jeesuksen palmunoksia heiluttaen tervetulleeksi kuin kuninkaan. Pohjoisessa Suomessa pajunkissoja kukkivat pajunoksat ovat saaneet ottaa palmunlehvien paikan. Joustavaa pajunoksaa on kutsuttu vanhastaan virpiksi ja siksi oksan heiluttaminen siunauksen toivotukseksi on virpomista.

 

Virpomiseen kuuluu pajunoksien koristeleminen. Oksa annetaan virvottavalle lahjaksi.

 

Virvottaessa heilutetaan lempeästi oksaa ja lausutaan toivotus.

Virvon varvon

tuoteeks terveeks

tulevaks vuodeks.

Vitsa sulle.

Palkka mulle.

 

 

 

SEURAKUNNILLE VINKIKSI

Seurakunnilla on loistava mahdollisuus tuoda yhteen virpojat ja virpomisesta ilahtuvat. Lastenkirkon kuvapankki tarjoaa iloisia kuvia kutsuihin ja mainoksiin liitettäväksi. Julisteisiin on kätevä liittää tiedot oman seurakunnan tapahtumapaikoista ja ajoista. 

Lataa PDF julisteet. 

 (Tiesitkö että PDF tiedostoja voi muokata myös maksuttomilla ohjelmilla kuten Canva, PDF24 Creator, PDF Candy? Pyydä IT-tukea asentamaan sinulle tarvitsemasi ohjelma. Paras ohjelma on maksullinen Adobe Acrobat.) 

MUISTILISTA VIRPOMISTAPAHTUMAN JÄRJESTELYIHIN

 1. Kutsukaa lapsia ja aikuisia mukaan tapahtuman suunnitteluun.
 2. Miettikää, keitä haluatte erityisesti kutsua virpomaan.
 3. Miettikää, keitä haluatte kutsua virvottaviksi. 
 4. Valitkaa tapahtuman aika ja paikka niin, että osallistujien on kätevää päästä paikalle. Voi olla hyvä järjestää useita pieniä tapahtumia ja mahdollistaa näin osallistumista. 
 5. Päättäkää kuka, kenelle, miten, missä ja milloin asiasta viestitään. Voisiko tapahtumaan kutsuja olla vaikkapa joku lapsi ja isovanhempi yhdessä? 
 6. Muistakaa käyttää somessa #virpomaankirkolle #virpomisseikkailu @lastenkirkko
 7. Liittyykö tapahtumaan virpomisvitsojen askartelua, milloin?
 8. Siunataan virposmisvitsat, entä virpojat?
 9. Mitä ovat virpomispalkat ja kuka ne hankkii? Olisiko mahdollista saada lahjoituksia? Kuuluuko virvottavaksi tulevien tuoda palkat mukanaan?
 10. Huolehtikaa, että joka paikassa on varmasti sekä virpojia että virvottavia.
 11. Muistakaa, ettei tapahtuman tarvitse olla vaivalloinen järjestää. Riittää, kun joku on varmasti paikalla ja virpoja saa palkkansa ja virvottava vitsansa. 
 12. Kiittäkää toisianne yhteisestä työstä.

VIRPOMISPALKKOJA YHTEISTYÖSSÄ

Hanki virpomispalkaksi tai muuten vaan kevään toimintaan Basilikan siemenpussit Lastenkirkko painatuksella. Yhteistyökumppanimme on Silkkisampo ja tilaukset voi tehdä sähköpostilla osoitteeseen ismo.eerola@silkkisampo.fi p. 0400-404712

Pussi 70×70 mm,

 

500 kpl    /1,20€/kpl alv 0%

1000 kpl / 0,98€ kpl alv 0%

3000 kpl / 0,91€ kpl alv 0%

Alkutyö 50€

Linkki PDF tiedostoon 

Toimitusaika n. 2 viikkoa.