Lasten vaali/ Barnens val

Vaaleanpunasiipinen enkeli Iida ja Päkä vaaliuurnan kanssa. Tieto, että Iida-enkelin edustama jännitys voitti Lastenkirkon äänestyksen ensi vuoden teemavaihtoehdoista.

Jännitys voitti Lasten vaalit

Espoon seurakuntien innostamana Lastenkirkossakin järjestettiin seurakuntavaalien yhteydessä Lasten vaalit. Lapset pääsivät vaikuttamaan Lastenkirkon ensi vuoden sisältöön. Eniten ääniä sai Iida-enkeli, joka lupasi että hänen kanssaan saa kokea seikkailuja Hui hirvityksestä huh helpotukseen. Enkeli lupasi myös, että hänen seurassaan voi oppia Raamatusta löytyviä Jumalan viestejä.

Iida-Enkeli sai 80 ääntä. Harrastuksia ja leikkejä luvannut Pulmu-kyyhky sai 29 ääntä ja eläinjuttuja edustanut Susi Sileä 49 ääntä. Lasten ääniä saatiin niin sähköisen vaalikoneen kautta kuin myös Salon ja Järjevenpään seurakunnista ja Helsingin Vanhassa kirkossa pidetyn Lasten virsi konsertin yhteydessä järjesstetystä äänestyksestä.

Äänestäminen on toimiva tapa kuulla lapsia lapsivakutusten arvioinnin pohjaksi myös ensi vuonna. Lastenkirkossakin aiotaan myös jatkossa järjestää vaaleja.

Lasten vaalimateriaali pitää sisällään

1. Äänestysohjeet
  2. Esitepohja_tyhjä
  3. Broschyr
  4. Esite vanhemmille Lastenkirkon vaaliin PDF – lataa ja tulosta
  5. Vaaliliput pienille
    1. Tyhjä vaalilippu PDF – lataa, täydennä ja tulosta
    2. Lastenkirkon vaali – jännitys/ enkeli
    3. Lastenkirkon vaali – leikit ja harrastukset /Pulmu
    4. Lastenkirkon vaali – eläimet /Susi Sileä
  6. Vaaliliput koululaisille
    1. Tyhjä vaalilippu PDF – lataa, täydennä ja tulosta
    2. Lastenkirkon kouluikäisten vaalilippu PDF – lataa ja tulosta
  7. Päkä-leimasimien tilaus. Leimasimet voi tilata suoraan Kuopiosta H&I Concepts / MOoCB laittamalla Henrille sähköpostia henri@moocb.fi tai yrityksen verkkosivun kautta www.moocb.fi Yksittäiskappaleiden alv:n sisältävät hinnat: – Päkä leimasin 7,27€ ja muste 11,94

8. Lasten vaali RollUpin (100x200mm) malli

Äänestysohjeet

Lastenkirkon vaalissa äänestysaika on 8.-20.11.2022.

Äänestää saavat 2-12 -vuotiaat lapset.

Lastenkirkko.fi äänestyssivulle pääsee tästä.

Verkossa äänestetään ehdokkaan kuvaa klikkaamalla.

Äänestyksen voi myös toteuttaa vaalilipuilla. Tällöin vaalitoimikunta toimittaa tuloksen Lastenkirkolle 21.11.2022 mennessä sähköpostitse.

Lasten vaalin järjestäminen seurakunnassa

1. Päättäkää äänestettävästä asiasta.

Lastenkirkon teemaa koskevan vaalin lisäksi on mahdollista järjestää oma paikallinen lasten vaali, jossa päätetään jostakin lapsia kiinnostavasta asiasta, kuten tulossa olevan tapahtuman ohjemavaihtoehdoista.

2. Muokatkaa vaaliesitteet ja -liput vaaliinne sopiviksi.

Lastenkirkon vaaliesitteessä ja -lipuissa on tyhjät versiot, joihin voi lisätä paikallisen vaalin ehdokkaat.

3. Valitkaa vaalilautakunta.

Valitkaa lapsista ja aikuisista koostuva vaalilautakunta, joka huolehtii vaalin toteuttamisesta. Kokouksessa sovitaan ja  kirjataan, miten vaali toimitetaan ja lopuksi myös huolehditaan, että äänet lasketaan oikein.

4. Järjestäkää vaali

Vaalipaikka on hyvä merkitä selkeästi. Äänestäminen voi tapahtua leimaamalla paperinen äänestyslippu ja laittamalla itse tehtyyn uurnaan. Vaihtoehtoisesti voi äänestää sähköisesti Lastenkirkon vaalikoneella.

5. Lähettäkää tieto vaalin tuloksesta sähköpostilla osoitteeseen lastenkirkko@lastenjanuortenkeskus.fi viimeistään 21.11. klo 16.

Päkä lammas laittaa vaalilipun siniseen laatikkoon, jossa lukee Lasten vaali Barnens val