Piirustus auringosta, pilvistä, puusta ja kirkosta.

TIETOA SEURAKUNNILLE

viiva

Lastenkirkko-media on turvallista kristillistä sisältöä 3-8-vuotiaille. Lastenkirkko rohkaisee toimimaan, ilmaisemaan tunteita, olemaan kaveri, hiljentymään, kyselemään ja tutkimaan elämän ilmiöitä maan ja taivaan väliltä.

Lastenkirkko -media pitää sisällään:

Koululaisten siunaaminen kirkkohetkessä

Uusi aineisto kouluunlähtevien kirje ja kirkkohetkessä käytettävä juliste ja tarrat löytyvät täältä (zip). Materiaalipaketti on ladattavissa zip-tiedostona.

Tue meitä

Voit tukea Lastenkirkko-median tuotantoa lahjoituksin. Seurakuntanne voi myös liittyä Lastenkirkon taustaorganisaatioksi. Täältä näet, ketkä muut tukevat Lastenkirkkoa.

Anna palautetta

Kuinka Lastenkirkko on onnistunut palvelmaan seurakuntaanne poikkeustilan aikana. Täällä pääset antamaan palautetta.

Miten hyödynnän Lastenkirkkoa seurakunnan toiminnassa?

Lastenkirkon sisällöt ovat seurakunnille mainio työkalu, kun halutaan pitää yhteyttä pieniin lapsiin ja heidän perheisiinsä. Tässä muutama käyttövinkki:

Linkitä!

Laita Lastenkirkko.fi tarjolle kaikkiin perheille suunnattuihin sähköisiin palveluihin, kuten seurakunnan verkkosivuille. Näin tarjoat perheille monipuolisen digitaalisen toimintatilan.

Hyödynnä Lastenkirkon ilmettä kirjeissä, viesteissä, sisustuksessa ja työasuissa

Lastenkirkon ilme Päkä-lampaineen ja Pulmu-kyyhkyineen tekee kirkosta lapselle kutsuvan paikan. Se on tarjolla kaikille ev.lut. seurakunnille.

Lataa bannerit klikkaamalla kuvia:

Kuvan koko: 240 x 400

Kuvan koko: 250 x 250

Kuvan koko: 750 x 500

Lastenkirkon juliste
Lataa juliste pdf-muodossa

Täältä voit tilata Päkä ja Pulmu -seinätarroja. Kysy pienten Lastenkirkko-tarrojen tilaamisesta anita.ahtiainen@lastenjanuortenkeskus.fi
Lastenkirkko-kangasta myy Pyhävaate.

Tule ylläpitämään Lastenkirkon YouTube-kanavaa

Lastenkirkon YouTube-kanavalla oli toukokuussa 2020 tilaajia 1380 ja tammi-toukokuussa 106000 yksittäistä katsojaa ja lähes 400000 katselukertaa. Lastenkirkon Tube-kanavan tavoittavuus on siis kirkollisessa kentässä varsin hyvä. Kun seurakunnastanne julkaisee Lastenkirkon kanavalla, saatte käyttöönne

• Lastenkirkon Teosto-luvat
  • enemmän katsojia
  • Lastenkirkon toimitukselta tukea videoiden tekemiseen. Lastenkirkon Tuben tekijöillä on mahdollisuus osallistua viikottaiseen Teams-palaveriin, jossa jaetaan kokemuksia ja keskustellaan haasteista.

Kysy neuvoa

Lastenkirkon toimitus pohtii mielellään kysymyksiisi, jotka liittyvät digitaaliseen ja muuhunkin viestintää. Laita kysymykset mieluiten sähköpostilla, niin Anita voi tarvittaessa välittää ne myös viestintäsuunnittelijoille.

Esittele Lastenkirkkoa seurakunnassasi

Oheisella diasarjalla (PDF) on kätevää tehdä Lastenkirkko-mediaa tunnetuksi niin seurakunnan luottamushenkilöille, lasten vanhemmille kuin kollegoille seurakunnassa. Kysy lisää esittelymateriaalia Anitalta.

Perusta lasten toimitus

Parhaimmillaan lapset toimittavat itse Lastenkirkkoa. Nykyisiä sisältöjä on ideoitu yhdessä esim. Lauttasaaren seurakunnan ip-kerholaisten kanssa. Vuonna 2020 ja 2021 pidämme tärkeänä kehittämishaasteenamme muotolla seurakunnille toimivan mallin lastentoimitusten ylläpitämiseen. Nämä voivat olla erillisiä mediakerhoja tai sitten mediakasvatustyöskentelyä muun kokoontuvan toiminnan yhteydessä. Jos olet kiinnostunut aloittamaan lasten toimituksen, ole yhteydessä, niin sovitaan yhdessä, miten lähdetään liikkeelle. Toimitustoiminnan aloittavat saavat kaikki Lastenkirkolta materiaalia toiminnan tueksi.

Ota yhteyttä Anitaan:
anita.ahtiainen(at)lastenjanuortenkeskus.fi.