Tilaa Lastenkirkko-lehti

Päkän puuhat on uudistunut
Lastenkirkko-lehti

Tilaa Lastenkirkko -lehti täältä

Lehden etukansi on jaettu kolmeen osaan. Yläpuolella lukee Päkän puuhat. Taustalla näkyy kirkko ja edessä on Päkä-lammmas hymyilemssä ja ojentamassa kulhoa veden kanssa. Alapuolen osiossa lukee, Jeesus siunaa lapsia. Sen vieressä on osio, jossa lukee, Päkän päivä -muistipeli. Päkä-lammas pesee lattiaa mopilla.

Lapset rakastavat tekemistä ja siksi Lastenkirkko-lehdestä syntyi uusi Päkän puuhat -versio, jossa tekeminen nousee tekstin edelle. Joka sivulla on tehtäviä sekä pienille että isommille, jotka jo harjoittelevat lukemista, kirjoittamista ja loogista päättelyä. Päkä ja Pulmu, Tutkimuspartio ja Susi Sileä jakavat lapsen arjen haasteet ja tutustuttavat kirkkovuoden tapahtumiin. Sisältö on esillä lasta kiinnostavalla tavalla.

Päkän puuhat on aivan uudenlainen tuote. Oikeastaan siinä kaksi eri lehteä ja vielä peliosio, jotka saadaan käyttöön leikkaamalla lehti kolmeen osaan. Näin Lastenkirkon sisältö onkin jatkossa entistä 20 sivua runsaampi.

Päkän puuhat -tehtäväosa

Lehden sivulla Päkä-lammas harjaa hampaita kylpyhuoneen lattialla. Vieressä on kolme pyykkikoria, pesukone ja lavuaari.

Päkä ja Pulmu kohtaavat haasteita, joiden selvittämisessä lapset voivat auttaa ratkaisemalla erilaisia tehtäviä. Helpoimmat tehtävät on merkitty yhdellä ja vaikeimmat kolmella timantilla. Tehtävien toimivuudesta vastaa erityisopettaja Anni Niittynen.

Tekemisen lomassa Päkä ja Pulmu pohtivat niin elämään kuin kirkon perinteeseen kuuluvia asioita. Pulmun hauskoista ja syvällisistä lorutteluista saadaan kiittää kirjailija Anna-Mari Kaskista. Kirjailija Kaisa Raittila puolestaan vastaa niin Päkän kuin Susi Sileänkin ja Tutkimuspartion tuumailuista.

Tutkimuspartio esittää

Tyttö ja poika esiintyvät teatterin lavalla. Tyttö sanoo, Tättä. Minä olen vauva. Poika sanoo, Kukaan ei osaa olla yhtä äreä kuin minä. Alareunassa lukee, Tässä kertomuksessa äidit tuovat lapsiaan Jeesuksen luo. He toivovat, että Jeesus siunaisi heitä.

Tuuli, Toimi, Toivo ja Taito muodostavat Tutkimuspartion. He esittävät teatterissaan raamatunkertomuksia. Vuoden mittaan lapsen kirjahyllyyn kertyy kuusi pientä raamattuvihkosta, joita voi lukea vaikka iltaisin lapsen sängyn ääressä. Ryhmätoiminnassa Tutkimuspartion esitykset innostavat lapsia tekemään omia teatteriesityksiä Raamatun suurista kertomuksista.

Askarteluarkit

Piirretty ruudukko, jossa on kuvia kumiankasta, kellosta sekä lampaan ja pulun leikistä.

Kun omalla niitillään koossa pysyvät vihkot on irrotettu, jää jäljelle vielä askateluarkit. Päkän puuhien 1. numerossa niistä saa tehtyä muistipelikortit, 2. numerossa on pääsiäiskorttiaskartelu ja 3. numerossa Hassunkuriset eläinperheet -pelikortit. Osio mahdollistaa leikattavat askartelut ilman, että mikään kohta lehdestä menisi leikkaamisen takia hukkaan.

Päkän puuhien toimitus

Viisi naista rivissä.

Vas. Johanna Nordblad, Anna-Mari Kaskinen, Kaisa Raittila, Anni Niittynen, Anita Ahtiainen

Valkoisia ja vihreitä tekokuusia pöydällä. Vieressä istuu hymyilevä nainen pitämässä kahta käsinukkea.

Lastenohjaaja Marika Tuomi-Metsä

Toimitustyössä seurakuntien työntekijöiden näkemyksillä on valtava merkitys. Vastaava lastenohjaaja Marika Tuomi-Metsä Pornaisista ja teologi Milla Korkalainen Helsingin Paavalin seurakunnasta ovat olleet ideoimassa ja antamassa palautetta kevään 2020 numeroista. Toimitus toivoo jatkuvaa palautetta kaikista Suomen seurakunnista. Päätoimittaja Anita Ahtiainen on haastatellut useita lapsia ja perheitä uuden lehden kehittämistä varten. Graafikko Johanna Nordblad ja toimitussihteeri Kaisa Raittila ovat valmiina toteuttamaan villeimmätkin ideanne.

Lastenkirkon Päkän puuhia on tulossa kuusi kertaa vuodessa:

  • 1/2020 Vie kasteen ja siunauksen teemoihin, ilmestyy 9.1.
  • 2/2020 Astutaan pääsiäispuutarhaan ja osallistutaan ehtoolliseen, ilmestyy 12.3. Tilaa 24.2.2020 mennessä.
  • 3/2020 Retkeillään luonnossa, luomisen äärellä, ilmestyy 23.4. Tilaa 2.4.2020 mennessä.
  • 4/2020 On kouluun lähtevillekin sopiva uuteen astumisen numero, ilmestyy 30.7. Tilaa 13.7.2020 mennessä.
  • 5/2020 Rakennetaan mikkelinpäivää enkeleineen, ilmestyy 24.9. Tilaa 7.9.2020 mennessä.
  • 6/2020 Tutkitaan pyhäinpäivää, lapsen oikeuksien päivää, adventtia ja joulua, ilmestyy 5.11. Tilaa 19.10.2020 mennessä.
Urpu Sarlin

Espoon idea vuodelle 2019

Espoon seurakunnat tilaavat ensi vuonna näytenumerot seurakuntien viisivuotiaille. Samalla tarjoamme mahdollisuutta koko vuosikerran tilaamiseen. Halusimme tarjota jotakin erityistä juuri viisivuotiaille ja Lastenkirkon sisällön arvioimme olevan heille sopivaa. Samalla haluamme myös markkinoida kaikille tarjolla olevaa Lastenkirkon verkkopalvelua, jossa seikkailevat samat hahmot kuin lehdessäkin.

Lehden toimitus

Kaisa Raittila, toimitussihteeri
Anita Ahtiainen, päätoimittaja
Johanna Nordblad, graafikko
Anna-Mari Kaskinen, kirjailija
Anne Niittynen, erityisopettaja