Lastenkirkko.fi on 3-8-vuotiaiden oma paikka verkossa. Sisällöt on tehty tuomaan iloa ja tukemaan lapsen hyvää elämää. Lastenkirkko rohkaisee toimimaan, ilmaisemaan tunteita, olemaan kaveri, hiljentymään, kyselemään ja tutkimaan elämän ilmiöitä maan ja taivaan väliltä. Lastenkirkko on kuin pyhäkoulu - turvallisesti kristillinen.

Lastenkirkkoa julkaisee Nuori kirkko ry, joka on Suomen ev. lut. kirkon seurakuntien palvelujärjestö. Lastenkirkkoon liittyviin kysymyksiin vastaa päätoimittaja Anita Ahtiainen anita.ahtiainen@nuorikirkko.fi

LASTENKIRKON TOIMITUS

Lastenkirkon nykyisen version on laatinut graafikko Johanna Nordblad. Teknisessä toteutuksessa on mukana Nuori kirkko ry:n verkkosuunnittelija Tommi Heinäjärvi.

Lastenkirkon sisällöstä vastaa päätoimittaja, pastori Anita Ahtiainen. Tekijöitä on useita. Tärkeä työryhmä on lastentoimitus, joka koostuu tällä hetkellä Lauttasaaren seurakunnan iltapäiväkerholaisista. Lapset antavat palautetta toteutuksista, ideoivat sisältöjä ja tekevät videoita.

LASTENKIRKON OHJELMAT

Kirkko on hyvä paikka tutkia kristinuskon sisältöä. Kirkkosivun ovat ideoineet graafikko Johanna Nordblad ja päätoimittaja, pastori Anita Ahtiainen.

Markus Mainio on kirjailija Kaisa Raittilan mainio tarina Lastenkirkko-lehdestä. Markus Mainio ja hänen sisarensa Maija Maitola ratkovat ystäviensä ja perheensä kanssa lasten arkipäivän ongelmia. Markuksen ja Maijan perheessä rukous on tavallinen juttu ja Jumalasta puhutaan luontevasti. Kaverilla Popo Pontevalla on toinen uskonto, mutta yhtä luonteva suhde omaan perinteeseensä. Kuvittaja on Kikka Nyren, tekninen toteutus on Johanna Nordbladin.

Taika-Petteri on lapsille tuttu TVstä. Vatsastapuhuvan Petterin kaverina on usein Jakke Jääkarhu, jonka kanssa on mukava pohtia kaverijuttuja ja sitä, miltä asiat tuntuvat. Petterin videot ovat Juha Kinasen ja Marjo Kiljusen toteuttamia.

Yy kaa koo-lauletaan pitää sisällään leikittäviä Kirkkomuskari-lauluja ja Lasten virsiä. Laulujen myötä juhlapäiven merkitys ja tunnelma avautuu pienillekin. Yy kaa koo lauletaan videoiden sisällöt ovat musiikkikouluttaja Mari Torri-Tuomisen ideoimia ja eri lapsiryhmien kanssa toteuttamia. Kuvauksesta ja editoinnista vastaa Antti Vuori.

Suuri kertomus mukailee Raamatun kertomusta lasten näkökulmasta. Kertomukset ovat Lastenkirkko-lehden toimittaja Kaisa Raittilan kirjoittamia, Varpu Savolan kuvittamia ja lastenkirkkosivustolle ne lukee Anita Ahtiainen. Tekninen toteutus Johanna Nordbladin.

Nokialaiset Nana ja Tatu Haveri ovat erikoistuneet pyhäkouluvideoiden tekoon yhdessä omien ja tuttujen lasten kanssa. He ovat rakentaneet lastenkirkkovideoiden ympärille kokonaisen videopyhäkoulun.

LASTENKIRKON YHTEISTYÖKUMPPANIT

Digitaalisen lastenkirkon toiminnan yhteistyökumppanit ovat Espoon, Helsingin, Vantaan, Turun ja Kaarinan, Lahden, Kuopion, Jyväskylän, Keravan ja Seinäjoen seurakunnat sekä Kirkkohallitus ja Nuori kirkko ry.

Jos seurakuntanne ei ole vielä tekemässä yhteistä Lastenkirkkoa, mutta haluaisi liittyä mukaan, ota yhteyttä anita.ahtiainen@nuorikirkko.fi. Yhteistyökumppanit saavat edustajan Lastenkirkon ohjausryhmään. Useimmat seurakunnat lahjoittavat Lastenkirkon käyttöön 3-5 senttiä/ kautta jäsen, mutta seurakunta voi itse päättää, millä summalla olisi mahdollista olla mukana. Jokainen euro lisää laatua.

LASTENKIRKKO-JULISTE

Printtaa tästä Lastenkirkko-juliste kerhon seinälle ja seurakunnan ilmoitustaululle.

Takaisin etusivulle